január 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ha tetszett is? .. akkor lájkolj! :)

Ha pedig meg is osztanád az oldalt, kattanj erre: Add a Facebook-hoz

ELÉRHETŐSÉGEK:

MSN: adamwise@windowslive.com MyVip/iWiW: Varga Ádám (ádííí ; malvin)

UTOLSÓ KOMMENTEK:

LÁTOGATÓK:

Estére megfőtt ebéd

2011.01.09. 22:30 adam_

El van havazva az ember, nagyon más stílusba él, amikor folyamatos teljesítménykényszernek van kitéve. Elég csak belegondolni a vizsgák széles palettájába, és máris katonásan be kell osztani az időt, tanulásra szánt perceket, amikor napról-napra számonkérés folyik. De szerintem ezt is lehet másképp csinálni.

Ahogy a fortyogó ebédet is, az emberek többsége másképp csinálja, pedig a recept ugyanaz a kezükben. Két húsleves sem azonos, sőt még a hasábburgonya is más ízeket tud hozni asztalról asztalra hasonlítgatva. Megmondom, hogy ha én főzök, azt hogyan "ízesítem", hogy a végén tényleg kellemes emlékekkel távozzak egy élménygazdag össznépi kulináris falatozás után.

1, Az előkészületeknél érdemes fejből dolgozni. Én szeretem elhagyni a "bevásárlócetlim". Vagyis általában arra törekszem, hogy elhagyjam. Úgy lazább. Már ha ezt megtesszük, úgy zsigerből, akkor elég egyedi húslevest főzhetünk az általunk összeválogatott dolgokból.

2, Amikor már megvan amit szerettünk volna, kezdjük el a műveletet. A főzés művészetét. Ne egyszerre akarjuk az összes összetevőt megfőzni, szépen egyesével adagoljuk a vízbe a zöldségeket, fűszereket, húsokat.

3, Ha már úgy érezzük igazán főzünk, csináljuk szívből. A kavargatás, fűszerezést tegyük oda, ahogyan kell!

4, A húslevest is ott lehet hagyni "magára". Addig pihenjünk, és foglalkozzunk mással, nem lesz ránk féltékeny az az aranysárga manna ott a fazékban, ha mást teszünk-veszünk.

5, Pihenésünk után megújult erővel kevergessük tovább.

6, Végezetül elkészült a remekmű a precíz munkánk által. Nem olyan gyorsan, főtt jópár órát, de semmi sincs egyből meg, ami jó.

Kedves "főzni" akaró emberek, tényleg csak apró dolgokon bukik vagy áll a húsleves miensége is, de szerintem ha ezeket valaki betartja a tanulási moráljánál is, időben fűszerez, egyenletesen keverget, és magára is gondol, mindenki ízletes húslevest ehet majd vasárnaponként. Az enyém most picit megkésett, de remélem még forrón, gőzölögve kaptátok a tányérotokba.

Jó étvágyat az esti ebédhez!

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://adiii.blog.hu/api/trackback/id/tr562572858

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Németh Bálint - KONYHANYELV 2011.01.10. 09:35:51

Jól figyelj, megmondom, milyen lesz. Megmondom, és cserébe csak annyit kérek: ha a végére érsz, jusson eszedbe, hogy én már az elején megmondtam. Hiszen tudhattad, ha elkezded, még egyszer nem kezdheted. Ami ezután történik, az még csak nem is hasonlít...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása