El van havazva az ember, nagyon más stílusba él, amikor folyamatos teljesítménykényszernek van kitéve. Elég csak belegondolni a vizsgák széles palettájába, és máris katonásan be kell osztani az időt, tanulásra szánt perceket, amikor napról-napra számonkérés folyik. De szerintem ezt is lehet másképp csinálni.
Ahogy a fortyogó ebédet is, az emberek többsége másképp csinálja, pedig a recept ugyanaz a kezükben. Két húsleves sem azonos, sőt még a hasábburgonya is más ízeket tud hozni asztalról asztalra hasonlítgatva. Megmondom, hogy ha én főzök, azt hogyan "ízesítem", hogy a végén tényleg kellemes emlékekkel távozzak egy élménygazdag össznépi kulináris falatozás után.
1, Az előkészületeknél érdemes fejből dolgozni. Én szeretem elhagyni a "bevásárlócetlim". Vagyis általában arra törekszem, hogy elhagyjam. Úgy lazább. Már ha ezt megtesszük, úgy zsigerből, akkor elég egyedi húslevest főzhetünk az általunk összeválogatott dolgokból.
2, Amikor már megvan amit szerettünk volna, kezdjük el a műveletet. A főzés művészetét. Ne egyszerre akarjuk az összes összetevőt megfőzni, szépen egyesével adagoljuk a vízbe a zöldségeket, fűszereket, húsokat.
3, Ha már úgy érezzük igazán főzünk, csináljuk szívből. A kavargatás, fűszerezést tegyük oda, ahogyan kell!
4, A húslevest is ott lehet hagyni "magára". Addig pihenjünk, és foglalkozzunk mással, nem lesz ránk féltékeny az az aranysárga manna ott a fazékban, ha mást teszünk-veszünk.
5, Pihenésünk után megújult erővel kevergessük tovább.
6, Végezetül elkészült a remekmű a precíz munkánk által. Nem olyan gyorsan, főtt jópár órát, de semmi sincs egyből meg, ami jó.
Kedves "főzni" akaró emberek, tényleg csak apró dolgokon bukik vagy áll a húsleves miensége is, de szerintem ha ezeket valaki betartja a tanulási moráljánál is, időben fűszerez, egyenletesen keverget, és magára is gondol, mindenki ízletes húslevest ehet majd vasárnaponként. Az enyém most picit megkésett, de remélem még forrón, gőzölögve kaptátok a tányérotokba.
Jó étvágyat az esti ebédhez!
UTOLSÓ KOMMENTEK: